Jako restauracja Autorskie Bistro & Cafe od 2013 roku wyznaczamy najwyższe standardy smaku i jakości produktów. Stałymi gośćmi są u nas są znane i cenione osobistości ze świata kultury, sztuki i sportu oraz miłośnicy niebanalnych miejsc, ze smaczną, oryginalną i lekką kuchnią.

Autorsko i powoli

Naszą kuchnię zdefiniować można jako fusion, gdyż czerpiemy inspirację z całego świata – potraw i produktów lubianych, ale także tych mniej znanych, których smak odkrywamy przed naszymi klientami w autorskim menu.

Jesteśmy wierni idei slow food, ponieważ wiemy, że doskonałe jedzenie wymaga czasu. Każde z naszych dań przygotowujemy ze świeżych składników i niemrożonych produktów –bezpośrednio po przyjęciu zamówienia.

Gotujemy świadomie, ograniczając lub eliminując z dań gluten i laktozę. Gościom gwarantujemy pewność składu wszystkich wychodzących z naszej kuchni dań – „pracę nad talerzem” rozpoczynamy od już od doboru składników na sosy i dressingi.

Zaopatrujemy się wyłącznie u sprawdzonych dostawców stawiając na regionalne, naturalne produkty – wołowinę np. sprowadzamy z Podlasia, a codziennych zakupów dokonujemy w zaprzyjaźnionych stoiskach, w Hali Mirowskiej.

Docenieni

Gości, którzy wracają dla naszych dań smaków, to najlepsza rekomendacja naszego kulinarnego zacięcia. Nie mniej cieszy nas też II miejsce, które zdobyliśmy w konkursie na Smak Warszawy, w którego jury zasiadał m.in. Robert Sowa.

Przyjęcia i spotkania – ze smakiem

Autorskie Bistro & Cafe to idealne miejsce na organizację przyjęć towarzyskich i rodzinnych czy spotkań firmowych. Zarówno kameralnych, jak i tych z większą liczbą gości.

Nasz lokal jest klimatyzowany i technicznie przystosowany do wyświetlania prezentacji multimedialnych. W sezonie letnim zapraszamy również gości do klimatycznego ogródka.

Szybki podgląd na nasze wnętrza udostępniamy w galerii – namawiamy jednak do odwiedzin i sprawdzenia – posmakowania – w czym tkwi nasz sekret.

W celu omówienia szczegółów rezerwacji prosimy o wcześniejszy kontakt telefoniczny pod numerem: 515 038 973.